Säkra sätt att spara pengar

Safe way to save moneyDet finns många idag som säger att det inte finns några säkra sätt att spara pengar. Detta är naturligtvis helt fel. Nu menar de kanske istället att det inte finns några säkra sätt att spara pengar för de som verkligen vill tjäna en slant. Som alla vet så är det enda säkra sättet att spara pengar med en garanti för vinst att spara dem i ett låst sparkonto. Här garanteras du att få en vinst på ditt sparande, men du kommer att få en mycket liten ränta som många inte tycker lönar sig alls. Dessa behöver då andra säkra sätt att spara pengar.

I det fallet finns det massor av olika kreditinstitut som säger sig kunna garantera 10-12 procent i årlig ränta. Detta är definitivt inget som du ska lita på och dessa innefattas inte av den statliga insättningsgarantin. När det skyddet inte finns innebär det att du som satsar dina pengar i det företaget förlorar dem om företaget skulle gå i konkurs eller om de bestämmer sig för att spela bort alla sparares kapital. Det är något du inte vill ska hända med det kapital som senare ska bli dina extra pensionspengar. Här finns det andra bättre alternativ såsom fonder och aktier.

När du vill se en större ökning av vinsten på ditt sparande än vad ett säkert bankkonto ger dig som vill spara, är det i stort sett bara fonder och aktier du har att välja på. Här kommer du för att få den säkerhet du behöver för att spara på detta sätt få sätta dig in i hur detta fungerar och vilka val som blir bäst. Först då kan du uppnå en säkerhet vid sparande på detta sätt. Har du kunskaperna som krävs och god koll på ditt sparande när det gäller aktier och fonder, är dock detta något som nästan alltid ger dig en större vinst utslaget på 10-20 års sparande.