<

Olika tävlingar gällande aktiesparande

stock investmentsNågot som roar många som är intresserade av att spara i aktier är alla de olika tävlingar som finns inom detta område. Här kan alla delta och gör det också: allt från de som bara har ett litet intresse till de som varit på aktiemarknaden i flera år med goda resultat. På så sätt sprids också erfarenheter och kunskap om hur det går till att investera och spara sitt kapital i aktier. Inom detta område har det funnits massor av olika tävlingar under årens lopp, men det är för det mesta Aktie-SM som varit det som dragit mest. Detta är en tävling som idag ändrat namn till Börs-SM och arrangeras varje år av tidningen Aktiespararna.

Själva tävlingen går ut på att du anmäler dig i tid varje år och sedan under en viss fastställd period ska öka ditt innehav av fiktiva pengar på ett belopp av 100 000 kronor genom att göra fiktiva satsningar på den riktiga börsen med de kurser som finns. När tiden är slut ska du då vara den som fått din aktieportfölj att växa med så mycket som möjligt. Är du vinnaren finns det ett pris på hela 500 000 kronor och en resa till dig att hämta.

Nu är det i och för sig inte lätt att vinna dessa tävlingar då det är ett så stort antal människor som anmäler sig, samt att det dessutom kräver mycket tid att se vad som händer på kort sikt på börsen gällande värdet på olika aktier. En del påstår då att det skulle betyda att du får sitta och hålla koll hela dagarna och inte hinner med att jobba. För dig som inte tar det så allvarligt kan dessa tävlingar dock lära dig mycket om hur det fungerar och vilka risker som finns när du investerar i aktier på börsen.